Mitä on hyvä
tietää ennen kauppaa?

Uudiskohdekauppaa säätelee asuntokauppalaki. Tässä kerromme sinulle pääpiirteittäin uuden asunnon ostoon liittyviä seikkoja.

Askel askeleelta uuteen kotiin

Ota yhteyttä

Kun olet löytänyt mieleisen kodin, ota yhteyttä. Lähetämme sinulle lisätietoja ja käymme kanssasi läpi kohteeseen liittyviä asioita mm. hinta, maksuaikataulu, rakennustekniset asiat, mahdolliset muutostyöt, arvioidut asumiskustannukset ja valmistumisen.

Novumkodit ostajalle ota yhteyttä

Asunnon varaaminen

Voit tehdä kodista ns. nimivarauksen omalla nimelläsi muutamaksi päiväksi. Alustava nimivaraus ei sido vielä mihinkään. Saat aikaa asioiden järjestelyyn ja pohtia lopullista ostopäätöstä. Ennakkomarkkinoinnissa olevista kodeista tehdään tämän jälkeen varaussopimus ja maksetaan varausmaksu, joka voi olla max.4% kauppahinnasta. Varaussopimus on voimassa kunnes kauppakirjat voidaan allekirjoittaa. Jos kuitenkin haluat vielä ennen kaupantekoa perua varauksesi, niin se on mahdollista.

novum kodit ostajalle asunnon varaaminen

Kauppakirjan allekirjoittaminen

Ennen kauppakirjan allekirjoittamista käymme yhdessä läpi kaikki asunnon ostamiseen liittyvät asiat ja asiakirjat. Saat tutustua rauhassa kauppakirjaan ja liitteisiin.

Novumkodit ostajalle kauppakirjan kirjoittaminen

Materiaalien ja sisustustyylin valinta

Kun tulet riittävän ajoissa mukaan, niin pääset valitsemaan mieleisesi lattia- ja laattamateriaalit kolmesta ajattomasta vaihtoehdosta. Keittiön kaappien ovista ja tasoista löytyy myös valinnan mahdollisuuksia.

Novum kodit ostajalle sisustustyyli

Tutustuminen uuteen kotiin

Pääset tutustumaan uuteen kotiisi hyvissä ajoin ennen muuttoa. Kutsumme sinut vierailulle kohteeseen jo rakentamisen aikana. Ennen muuttoa pääset tarkistamaan uuden kotisi ja opastamme laitteiden ja kodintekniikan käytössä.

Novum kodit ostajalle tutustuminen uuteen kotiin

Muuttopäivä

Lähetämme muuttokirjeen n. kuukautta ennen kotisi valmistumista. Tässä kirjeessä on ilmoitettu milloin saat uuden kotisi avaimet sekä muuta hyödyllistä tietoa muuttoon liittyen. Muuttopäivänä avainten lisäksi sinulle luovutetaan kodinkansio, jossa on tietoa taloyhtiöstä ja asunnostasi.

Novum kodit ostajalle muutto päivä

Elämää uudessa kodissa

Pääset asettumaan rauhassa uuteen kotiisi. Ensimmäinen yhtiökokous ns. hallinnonluovutuskokous järjestetään noin kolmen kuukauden kuluttua rakennuksen valmistumisesta. Tässä kokouksessa rakennusaikainen hallitus luovuttaa yhtiön uusille osakkaille.

Novum kodit ostajalle elämä uudessa kodissa

Vuositarkastus

Vuositarkastus pidetään noin vuoden kuluttua uuden kodin valmistumisesta. Silloin korjataan mahdolliset vuoden aikana ilmenneet korjaustarpeet. Novum Kodit Oy:n asettaa rakennuttamilleen kohteille lain vaatiman suorituskyvyttömyysvakuuden, mikä on voimassa kymmenen vuotta käyttöönottotarkastuksesta.

Novum kodit ostajalle vuositarkastus